Berlijn Forum
Uncategorized

Uitgaan in Berlijn

In een grote stad als Berlijn is er uiteraard heel veel te beleven. Je kan binnen no time hele weken vol plannen met leuke evenementen en dagjes uit en er is echt voor iedereen iets leuks om te doen. In deze blog post wil ik graag samen met jou een kijkje nemen naar wat er allemaal te doen is in Berlijn en wat voor uitgaansmogelijkheden er allemaal zijn.

Uitgaan in Berlijn in de avonduren

Het nachtleven van Berlijn is ontzettend leuk en er zijn heel veel bars en clubs om uit te gaan in de avonduren. Of je nu uit bent om helemaal uit je dak te gaan in een van de vele clubs of een rustig avondje te beleven in een leuke bar of cafe, Berlijn heeft genoeg uitgaansmogelijkheden voor iedereen.

Clubs

Clubs zijn er in Berlijn meer dan genoeg, en er zijn zelfs enkele clubs die regelmatig in de top 10 of top 100 beste clubs ter wereld lijsten genoemd worden. Berghain is hier een mooi voorbeeld van. Dit is een club die zich in een grote industriële hal bevindt en waar je van de beste techno platen kan genieten. Deze club is al meerdere keren benoemd tot de beste club ter wereld!

Watergate is nog een welbekende club in Berlijn en bij deze club zijn regelmatige grote namen te zien. Tresor is nog een bekende club met een prachtige sfeer in de binnenstad van Berlijn. Ik ben persoonlijk bij alle drie deze clubs geweest en het is zeker een aanrader als je in Berlijn uit wilt gaan en daarbij helemaal uit je dak gaan.

Bars

Er zijn letterlijk duizenden bars in Berlijn en het is onmogelijk om een redelijk aantal bars hier op te noemen. Wel zijn er een paar beroemde straten waar je veel van de leukste bars kunt vinden. Deze straten zijn vaak in gebieden die bepaalde mensen trekken. Zo zijn er straten waar vooral veel toeristen te vinden zijn maar ook straten waar je veel Duitse feestgangers kunt ontmoeten. Hoewel de sfeer bij al deze plaatsen anders is heb ik mezelf altijd welkom gevoeld.

Oranienburger Straat is erg populair bij toeristen en je vindt er tientallen barretjes die in de avonduren vol staan met internationale bezoekers. Als je dus wilt socializen met mensen van over de hele wereld en geen zin hebt om naar een club te gaan dan is Oranienburger een leuke optie.
Siemon Dach straat is een leuke plek om Duitse feestgangers tegen te komen. Hier zijn heel veel lokale mensen te vinden en kan je ook op een iets rustigere manier genieten van een drankje en leuke muziek.

Wanneer?

In Berlijn is het eigenlijk vrijwel altijd iets te doen. Hoewel niet alle clubs elke dag open zijn is er zelfs van maandag tot en met woensdag altijd wel ergens leuk om heen te gaan. Als je op een van deze dagen in de avond in Berlijn uit wilt gaan, kijk dan vooral naar de leuke bars in de stad.

Musea

Berlijn telt ongeveer 170 musea en ik ben er al naar 40 hiervan geweest! Museum Eiland is een leuke plek om eerst naar toe te gaan als je naar een Berlijns museum wilt. Hier vindt je vijf museums op een plek en kan je dus al gelijk een aantal afstrepen. Het GDR museum is ook zeker een aanrader als je meer te weten wilt komen over de geschiedenis van Berlijn. Er zijn nog eens 150+ museums dus raad ik je aan om even te googlen voordat je naar Berlijn gaat, ik kan er namelijk moeilijk 100-150 in deze blog post behandelen!

Andere Berlijnse uitgaansgelegenheden

Er zijn in Berlijn verder nog een heleboel leuke dingen om te doen. Zo zijn er diverse bioscopen, theater shows en optredens van beroemde bands en zangers. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om te gaan shoppen in de vele leuke winkelstraten van de stad. Je vindt er zowel grote ketens als leuke kleinere boetiekjes om te winkelen.

Heb je nog tips voor het uitgaan in Berlijn?

Natuurlijk! Hieronder een paar tips om het uitgaan in Berlijn nog leuker en makkelijker te maken!

– Reis met de metro

Zelfs in de avond en op sommige lijnen zelfs in de nacht kan je in Berlijn met de metro reizen. Een dag kaart is goed te betalen en het is een snelle en makkelijke manier om te reizen. Zo kan je zelfs bij het uitgaan naar een ander deel van de stad komen zonder dat je je druk hoeft te maken om of je wel terug bij je hotel kunt komen.

– Neem drinken mee

Zeker als je naar musea of andere leuke plekjes gaat is het aan te raden om iets te drinken mee te nemen. Het kan in de zomermaanden heel warm worden in Berlijn en ze hebben niet overal eten en drinken te koop, zeker als je net buiten de stad reist.

– City trip? – Wees actief

Een city trip is leuker als je veel doet, dus ga er elke dag gewoon op uit! Zo zie je meer van de stad en is je vakantie naar Berlijn veel leuker.

– Kijk uit voor zakkenrollers

Ik ben al twee keer bestolen in Berlijn dus let goed op voor zakkenrollers. Dit geldt overigens in elke grote Europese stad, niet enkel in Berlijn!