Berlijn Forum

Over mij

Als je meer te weten wilt komen over wie ik ben en waarom ik zo’n fan van Berlijn ben dan zit je op deze pagina goed. Hier zal ik mijn verhaal vertellen en wat meer achtergrondinformatie geven over waar het idee van deze website vandaan komt. De pagina is in vier delen opgesplitst en bevat hopelijk alles waar je naar op zoek bent. Mocht er iets zijn dat je nog wilt weten, stuur me gerust een berichtje!

Wie is Lana?

Dat ben ik! Ik ben 35 jaar en een fanatieke reiziger, vooral in Europa maar ook meerdere keren per jaar daarbuiten. Ik ben zo’n fanatieke reiziger dat ik er mijn werk van gemaakt heb, zoals zo veel mensen zoals mij elke dag van dromen. Met wat passen en meten en heel veel hard werk is het mij gelukt om van mijn passie mijn werk te maken.

Eigenlijk is dit niet helemaal correct. Ik heb het mogelijk gemaakt om terwijl ik fulltime mijn passie volg te blijven werken. Ik kan namelijk nog niet volledig leven van het reizen, maar werk dus op afstand vanaf de mooiste locaties.

Geschiedenis

Toen ik net van de middelbare school af kwam begon ik aan een studie in economische richting. Ik had altijd al een wiskundeknobbel en ik kon goed met cijfers overweg. Op mijn eindrapport stond ik een 8 voor wiskunde en een 9 voor economie, en dus leek dit mij de meest logische stap. Logisch betekent echter niet altijd het beste, maar hier lees je straks meer over.

Nadat ik mijn Bachelors en Masters diploma’s beide in vier jaar afgerond had, begon ik te werken bij een groot consultancybureau op het gebied van finance. Ik werkte met banken en verzekeringsmaatschappijen, en verkreeg al snel een toppositie binnen het hoger management van het bedrijf. Ik was toen nog maar 26 en ik was natuurlijk erg blij met de mogelijkheid om mijn stempel op het bedrijf achter te laten.

Na een aantal jaar begon ik erg te twijfelen aan mijn werk als manager bij dit finance consultancy firma. Ik wilde de wereld zien, reizen en vrij zijn. Ik deed op dit moment niks anders dan van de ene meeting naar de andere gaan, oneindige borrels bijwonen en mijn privéleven vrijwel verwaarlozen. Van de ene op de andere dag besloot ik mijn baan op te zeggen en begon ik veel te onderzoeken naar de mogelijkheden om op afstand te werken. Ik wist dat er mensen zijn die letterlijk betaald worden om te reizen, maar dit was niet de snelste manier om het voor mij mogelijk te maken.

Na een aantal weken had ik mijn eigen finance consultancy bedrijfje opgericht en begon ik aan mijn eerst marketingcampagne. Mijn doel was om genoeg te kunnen verdienen als een consultant om zo mijn reizen te bekostigen. Dit lukte uiteindelijk binnen een jaar, en toen begon het reizen!

Berlijn

Mijn allereerste reis was naar Berlijn. Ik werkte van acht uur s ’ochtends tot twee uur in de middag, en toen ging ik er op uit. Ik werd gelijk verliefd op het nacht leven, vond heerlijke eettentjes en werd betoverd door de stad. Uiteindelijk bleef ik meer dan twee maanden in de stad voordat ik verder ging. Sinds die dag ga ik meerdere keren per jaar naar Berlijn en dit zal ik zeker de komende jaren ook blijven doen.

BerlijnForum.nl

BerlijnForum.nl is mijn manier om mijn ervaringen in de stad te delen. Ik reis nu al vier jaar naar Berlijn en heb de stad in alle seizoenen al wel eens meegemaakt. Door mijn ervaringen met jullie te delen hoop ik jullie te inspireren om ook eens een kijkje te nemen in de stad. Het is redelijk dichtbij en het is dan ook zeker aan te raden!