FAQ'S

Er zijn altijd een aantal vragen die je veel vaker dan andere ziet verschijnen. In dit geval kan het handig zijn om deze open en bloot op je website te zetten om het op deze manier voor andere met dezelfde vragen makkelijker te maken een antwoord te vinden. Op deze website is dit de FAQ’s pagina!

Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen die ik van lezers krijg. Deze ga ik hier onder compleet random uitwerken om het iets leuker te maken!
Ik ben Lana en ik ben de eigenaar van BerlijnForum.nl. Na bijna 10 jaar in finance te hebben gewerkt ben ik fulltime gaan reizen. Nu werk ik op afstand als een finance consultant en krijg ik daarbij ook nog eens betaald om te reizen!

Mijn doel is om genoeg te verdienen met reizen om helemaal te stoppen met mijn finance bedrijfje en zo nog vrijer zijn om van de verschillende landen en plaatsen te genieten. Als je meer over mij te weten wil komen, bekijk dan de “over mij” pagina op deze site.
Natuurlijk! Ik ben naar bijna alle grote Europese steden geweest. Ik ben ook een fan van Barcelona, Warschau en zo’n beetje heel Zwitserland. Parijs vind ik een beetje overrated, het lijkt in films en op tv veel mooier dan in het echt. Antwerpen vind ik ook een hele mooie stad! Er is geen grote Europese stad waar ik niet minimaal een keer naartoe geweest ben, dus het is niet alsof ik ooit naar Berlijn bent geweest en toen stopte met andere bestemmingen bezoeken.

De reden dat ik Berlijn zo geweldig vind is een combinatie van de mensen, de geschiedenis en de leuke uitgaansgelegenheden. Ik spreek ook onderhand al redelijk Duits, en dit maakt het altijd net een beetje makkelijker om het gesprek met iemand aan te gaan. Socializen tijdens het reizen kan erg lastig worden als je de taal niet spreekt!

Het is ook een stad die erg onderschat wordt naar mijn idee. Iedereen heeft het over Parijs, Rome, Milan, Barcelona en Londen, en steden als Antwerpen, Berlijn, Praag en vele andere worden vaak vergeten, of als reserve optie gezien. Hier wil ik verandering in brengen!
Dit ligt erg aan wat jij leuk vindt om te doen. Berlijn is een stad waar je letterlijk van alles kan doen en juist daarom is het zo leuk. Of je nu bij het water wilt zijn of lekker wilt gaan shoppen, er zijn heel veel mogelijkheden. Ook zijn er veel leuke eettentjes en hotels in de stad te vinden, en is het nachtleven echt super!

Op de blogpagina van deze site kan je meer te weten komen over de leukste plaatsen in en om Berlijn. Er zijn al vele posts over eettentjes en verblijfplaatsen, en er zullen er regelmatig meer verschijnen.
Er zijn in en om Berlijn heel veel nachtclubs en festivals om te bezoeken. MELT, Berlin Atonal en Helena Beach zijn enkele van de grootste. Hiernaast zijn er ook andere feesten, zoals de week van de kunst om van te genieten. Je kan het beste eerst even kijken welke feesten en festivals er tijdens jouw verblijf zijn. Er is eigenlijk altijd wel iets te doen in Berlijn.
Ik ga meestal lekker met het vliegtuig omdat het snel is, maar ik ben ook een aantal keer met de bus en met de auto geweest. De bus is niet zo goed te doen, dat is echt heel lang zitten en is niet echt een leuke manier om meer dan tien uur van je leven te besteden. De auto is mooi omdat je veel van Duitsland ziet, maar is niet altijd praktisch. Ik heb gehoord dat de trein heel goed gaat, dit wil ik in de nabije toekomst eens uitproberen.