Berlijn Forum
Uncategorized

Eten en drinken in Berlijn

Als je houdt van heerlijk eten en drinken dan is er meer dan genoeg keus in Berlijn. Er zijn eetkraampjes en restaurants uit vrijwel elke keuken op aarde en er is altijd wel iets lekkers in de buurt van waar je bent. Ook al kan het natuurlijk leuk zijn om het beste restaurant voor jou te zoeken en er naartoe te reizen is dit in Berlijn zeker niet nodig en kan je bijna wel op elke straat lekker eet en drink mogelijkheden vinden.

In deze blog post kijken we naar een paar van de mogelijkheden om te eten en drinken in en om Berlijn. Omdat ik al vele dagen in de stad heb mogen meemaken heb ik al heel wat ondervonden en kan ik jou hopelijk goede tips en tracks geven!

Wat wil je eten?

De vraag is in Berlijn niet wat er te eten valt maar wat jij wilt eten! Het aanbod is enorm en het is veel beter om te kijken naar waar je zin in hebt dan te kijken wat er allemaal te vinden is. Als je bijvoorbeeld zin hebt in Chinees dan zijn er meer dan 250 restaurants waar je aan kunt schuiven. Wil je liever iets traditioneel Duits? In dit geval zijn er ook ruim meer dan 250 opties om uit te kiezen. Zo zie je maar dat er echt overal wel een mogelijkheid is om lekker te eten en een eetkraampje of restaurant te vinden waar jij zin in hebt.

Ontbijt

Voor ontbijt kan je in de meeste gevallen bij je hotel of hostel terecht. Het is voor de meeste reizigers niet te doen om te gaan uiteten als ontbijt maar ik raad het wel aan om een keertje te doen. Of je dan gaat brunchen of ontbijten maakt niet uit maar het is wel een leuke ervaring om voor het ontbijt uiteten te gaan in Berlijn.

Lunch

Lunch is vaak een maaltijd waar je iets minder tijd voor wilt nemen dan het avondeten. Er zijn maar zat lunch tentjes en cafes om even snel wat te eten, vele van welke erg lekker zijn. Er is vaak een uitgebreid menukaart voor de lunch en het is gebruikelijk om tussen 12:00 en 15:00 te lunchen. Ga je liever voor iets makkelijks dan zijn er ook meer dan genoeg fastfoodketens om uit te kiezen.

Avondeten

Vanaf ongeveer zes uur kan je bij de meeste restaurants aanschuiven, maar er zijn ook een paar die pas vanaf 19:00 open zijn. Er is wat avondeten betreft ook meer dan genoeg keuze en er zijn opties van over de hele wereld om uit te kiezen.

Tips:

– Buiten de stad? – Kijk eerst goed voor eet- en drink mogelijkheden

Als je net buiten de stad op pad gaat, zorg er dan voor dat je eerst kijkt of er genoeg eet- en drinkgelegenheden zijn. Soms kan het handig zijn om je eigen spullen mee te nemen om te eten en drinken in dit geval.

– Kijk ook in de zijstraatjes

De beste tentjes en barretjes om te eten en drinken zitten vaak in zijstraatjes, zeker als je bijzondere thee- en koffiezaken zoekt. Kijk dus niet alleen bij de winkelstraten!

In een aankomende blog post zal ik wat meer informatie geven over een paar van mijn favorieten eet en drink mogelijkheden in Berlijn!