Berlijn Forum
Uncategorized

Accommodatie in Berlijn

Je verblijf is toch altijd een belangrijk aspect van je bezoek aan een stad. Waar je voor kiest ligt natuurlijk erg aan in welke levensfase je zit en waar je nou precies naar op zoek bent. Wil je vooral veel nieuwe mensen leren kennen dan is een hostel altijd een leuke optie. Als je echter uit bent op wat meer rust en een plekje om in de avond na een lange dag tot rust te komen dan zijn er ook diverse hotels en bed en breakfasts om uit te kiezen.

In deze blog post zal ik wat meer informatie geven over accommodatie in Berlijn en waar je op moet letten. Ik zal op het einde van de post ook nog een aantal tips geven om je verblijf nog leuker te maken!

Wat wil je?

Voordat we de verschillende mogelijkheden gaan bekijken is het eerst belangrijk om goed te kijken wat je nu precies wilt. Wil je tijdens je reis veel nieuwe mensen leren kennen en misschien zelfs in verschillende plaatsen verblijven, of wil je liever ergens rustig waar je aan het einde van de dag kunt ontstpannen zonder gestoord te worden? Het is ook een goed idee om te kijken of je bijvoorbeeld andere dingen nodig gaat hebben bij je verblijf, zoals wifi, ontbijt of andere zaken. Door hier eerst goed over na te denken zorg je ervoor dat je het beste verblijf voor jou kunt vinden.

Hostel

Een hostel is de perfecte plek als je zin hebt om lekker te socializen in Berlijn. Hoewel hostels vaak betekenen dat je een kamer deelt met andere reizigers is er soms ook de mogelijkheid om een kamer te reserveren als je met een grotere groep bent. Naast het feit dat je misschien wel je kamer met een aantal mensen deelt heb je ook de mogelijkheid om in de gemeenschappelijke ruimtes mensen te ontmoeten.
Hostels zijn een prima verblijfsplaats voor mensen die graag andere leren kennen tijdens het reizen en die een beperkt budget hebben. Hostel zijn erg goedkoop en ik heb er zelf bij een aantal al hele leuke ervaringen mogen hebben.

Hotel

Als je uit bent op luxe en je het niet erg vindt om hier meer voor te betalen dan zijn hotels natuurlijk altijd een geweldige optie. Bij een hotel krijg je vaak ontbijt erbij en kan je gebruik maken van de faciliteiten van het hotel. Je kan het zo gek maken als je wilt en er zijn hotels met zwembaden, jacuzzi’s en vele andere luxen te vinden in Berlijn. Aan locaties heb je ook genoeg keus en je kan ervoor kiezen om midden in het centrum te verblijven of om net buiten de stad een hotel te kiezen.

Er zijn echt hele mooie hotels in Berlijn en ik heb er zelf in meerdere mogen verblijven. Wil je zonder zorgen van de stad genieten en in de avond lekker tot rust komen dan is een hotel een prima mogelijkheid.

Air BnB

Air BnB is altijd een goede optie als je op reis ga. Hoewel ik hier zelf geen ervaring me heb is er wel heel veel te vinden op de site. Vaak kan je voor net wat goedkoper dan een hotel genieten van een eigen kamer, huis of appartement in of in de buurt van de stad. Air BnB is een goede optie als je met een grotere groep bent of voor net wat minder dan een hotel een eigen ruimte wilt hebben.

Tips

– Locatie!

Let goed op de locatie van je hotel, hostel of bnb. Berlijn is een ontzettend grote stad en je bent al snel 30 tot 60 minuten reizen van het centrum af. Houd hier rekening mee, zeker als je veel binnen de stad wilt gaan doen.

– Reviews en betrouwbaarheid

Het is beter om net iets meer te betalen voor een verblijf waar je er zeker van bent dat het goed zit dan heel erg op koopjes te gaan jagen. Er zijn in Berlijn net als in vele andere grote steden toch een aantal minder betrouwbare aanbieders te vinden.